Meer over Marijke

Ik werk al ruim 25 jaar als leidinggevende in verschillende non-profit organisaties. Sinds 2010 ben ik werkzaam als manager in huisartsenpraktijk Noorderpark, een grote huisartsenpraktijk in Assen die onderdeel is van een gezondheidscentrum met veel verschillende disciplines. Daarnaast werk ik als zelfstandige voor andere prachtige praktijken, samenwerkingsverbanden, gezondheidscentra, paramedische praktijken en de mensen die daarin werken. 

Naast een opleiding bedrijfskunde (IBO 2004) heb ik veel geïnvesteerd in mijn persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatie door het volgen van trainingen en opleidingen; onder andere Geweldloze Communicatie (ook wel Verbindende Communicatie genoemd) van Marshall Rosenberg, meditatietrainingen en een Nobco gecertifieerde opleiding tot coach en teamcoach(2022 ICM).

Wat me steeds opnieuw raakt is het gesprek waarin mensen (huisartsen, andere professionals, managers) aangeven iets te willen, in beweging te willen komen. Wil men ergens naar toe of wil men ergens vandaan? Wat zijn de achterliggende drijfveren? Wat vind je écht belangrijk, wat is de essentie en wordt deze gedeeld binnen de praktijk?


Ik ben gepassioneerd over het gedachtegoed Positieve Gezondheid. Veel van hoe ik als mens in de wereld sta wordt daarin vormgegeven. Ieder mens heeft behoefte aan autonomie, erkenning en wil graag gezien en gehoord worden. Met het stellen van de vraag 'Wat is voor jou echt belangrijk' maak je een begin met het vervullen van deze behoeften.

Ook hou ik van de gelaagdheid van het gedachtegoed, dat zijn oorsprong vindt in de positieve psychologie en het oplossingsgericht werken. Ik gebruik Positieve Gezondheid onder andere door het stellen van vragen om verbinding te krijgen met wat belangrijk is voor mijn gesprekspartner en voor de organisatie waarin deze werkt en daarin samen te zoeken naar de essentie. En ook gebruik ik de uitgangspunten ervan in de individuele coachgesprekken.

Kerncompetenties die mij typeren zijn: bevlogen, creatief, analytisch, empathisch, communicatief en integer. Meer informatie vind je op mijn LinkedIn profiel.